Sappeen huippu 24.4.2010

60's forever huipulla !

Keskustelut talvella 2010 porvoolaisen 60's forever Porvoo-Borgå-yhdistyksen ja Sappeen hiihtokeskuksen toimitusjohtaja Juha Marjasen välillä johtivat siihen , että k.o. yhdistys teki "kevätretken"  Sappeelle 24.4.2010.

Sovittiin, että yhdistys tuo omat laitteet ja bändit ja Sappee tarjoaa toimintaympäristön.

"Ympäristöä" kyllä löytyikin, ulkoa ja sisältä. Laadultaan ja viihtyvyydeltään sitä luokkaa, että ei tarvinnut kuin yrittää hoitaa oma osuus asiasta...

Porvoolaisbändit the Hollymakers ( Raine Laine laulu, Björn Ehrstedt kitara ja laulu, Uffe Johansson kitara ja laulu, Fredi Halttunen basso ja laulu , Tuomo Lilja rummut ja laulu ) ja the Holders ( Kai Berglöf soolokitara, Kimmo Berglöf basso, Spede Pynnönen komppikitara ,  Markku Johansson rummut ) sekä yhdistyksen oma ääni/valomies Dag "Mokke" Lindholm vastasivat porvoolaisuudesta.

Illan tähtivierailija The First ( Cay Karlsson kitara ja laulu, Mosse Enqvist kitara, Lefa Kiviharju basso ja laulu, Suntsi Järvinen rummut ja laulu)  toivat terveiset Hesasta, ja hyvin toivatkin.

On ihailtavaa seurata "pitkän matkan" muusikoita, jotka hallitsevat estradia rennosti, huumorin sävyttämällä  esiintymisellä eivätkä näytä lainkaan kyllästyneiltä, vaikka samoja biisejä on jauhettu satoja kertoja...   !

 Rutiinia on, mutta se ei näy päällimmäisenä, ja se on merkki musiikin tekemisen hauskuudesta...

Bändi soi todella hienosti, mutta eihän se ihme, kun on kolme osaavaa laulajaa, joiden äänet sopivat vielä upeasti yhteen ja instrumentointi on tukevasti hallinnassa.

On vaikea eritellä kavereita keskenään, niin tasavahvoja suorituksia illan mittaan kuultiin. Syytä on silti mainita Mosse Enqvistin aika ajoin huikeat innostumiset straton otelaudalla.

The First otti yleisön ja yleisö otti bändin.

Järjestävän osapuolen edustajana voi vielä lisätä pisteitä kavereiden todella mukavasta ja kannustavasta suhtautumisesta meihin amatööribändiläisiin ja osallistumisesta seuraavan päivän roudauksiin...!

Mahtava kokonaisuus, jolle me toivomme kaikki pitkää ikää ja kaikkea hyvää musiikin ja muun elämän parissa...!

The Holders on kulkenut 60-luvulta lähtien the Shadows'in jalanjäljissä ja kyllä sen kuuli. Kai Berglöfin punaisen straton äänet virtasivat kauniina kaikuhelminä ympäri salia ja muu bändi loi tukevaa alustaa

 brittibändin aikanaan levyttämille hiteille...

Lavalla käytetyt Vox'it ovat tietysti osasyynä 60-luvun originaalituntuisille soundeille, mutta kyllä oman sävynsä kokonaisuuteen antavat myös miehet, jotka ovat 60-luvulla eläneet, soittaneet ja aistineet näitä 

unohtumattomia klassikoita, .Apache, Sleep walk, Shindig, Theme for the young lovers, ym., joita illan mittaan kuultiin.

The Hollymakers on jo aikojen alusta hakenut repertuaarinsa monilta eri esittäjiltä, lähest'ulkoon kaikki käy.  

Tarrjolla oli Beatles'ia, Searchers'ia, Hollies'ia, Rolling Stones'ia jne.      

Bändille on tyypillistä energinen esiintyminen - mitä nopeampi biisi, sitä enemmän lavalla liikkuu...jopa rumpali...

Raine Laine laulajana ja Bjösse Ehrstedt kitaristi-laulajana ovat säilyttäneet yhä edelleen 60-lukutyylinsä , mikä ei aina ole itsestään selvyys. Valitettavan moni 60-lukuharrastaja on siirtynyt esiintymis-ja soundimaailmoineen " 2000-luvulle"  ja lopputuloksesta voidaan olla montaa mieltä...

Entä sitten yleisö ?

Hiihtokauden ulkopuolelle ajoittunut tilaisuus ei täyttänyt paikkaa ääriään myöden , mutta yleisö oli ehkä sitäkin asiantuntevampi ( osa lauleskeli biisin kuin biisin bändien mukana) ja sähäkämpi kuin yleensä.

Ja oli  todella hienoa nähdä nuorempaakin  sukupolvea pukeutuneena jopa "asianmukaisiin" asuihin ja kokeneempaa porukkaa, jotka viestittivät hikeä lennättäen, että "eikä  tässä vielä kaikki !"

Yleisö, tapahtumapaikka ja bändit saivat aikaan sellaisen atmosfäärin, että kuulemma perästä kuuluu...Plussapintaan nousivat mukavan alhainen ja selkeä äänitaso sekä "non-stop"-musiikki eli bändit soittivat toinen toistensa perään ilman suurempia taukoja.

60's forever Porvoo-Borgå r.y. kiittää tilaisuudesta Sappeen hiihtokeskusta , että saimme tilaisuuden  käydä huipulla eli esiintymässä ravintolassa  nimeltään "Huipulla"  ja nauttia muutenkin viikonlopusta todella viihtyisissä oloissa.

Kiitos the Firstille, muille bändeille, upealle yleisölle, henkilökunnalle ja kaikille tavalla tai toisella tilaisuuteen osallistuneille tai vaikuttaneille henkilöille ja tahoille.

Toivotamme kaikille hyvää ja lämmintä kesää, varsinkin 10.7. 2010, jolloin Porvoon Augustinrannassa soi mm. the Searchers (kts. www.60sporvoo.fi)

Yeah, yeah...!

yhd.pj. 

tuomo lilja